Audi TT specialist Ermelo T: (0341) - 424620
Uw Audi TT Coupe & Cabriolet Specialist

Indien u als ondernemer besluit om een youngtimer occasion te kopen en deze zakelijk te gaan rijden dient u rekening te houden met de zogenaamde btw correctie. Hierbij maakt de overheid een duidelijk onderscheid in zowel prive-als zakelijke kilometers. Deze regel is in het leven geroepen om uw prive kilometers te kunnen corrigeren in uw aangifte.

1) Stel een koopt een auto in de "marge regeling" ( in aankoopbedrag geen btw terug te vorderen ). In uw belastingaangifte geeft u dan 1,5% van de oorspronkelijke cataloguswaarde aan als btw correctie.

2) Stel u koopt een auto in de "btw"regeling ( in aankoopbedrag kan u wel btw terug vorderen ). In uw belastingaangite geeft u dan 2,7% van de oorspronkelijke cataloguswaarde aan als btw correctie. Als u dit hanteert mag u van alle gemaakte kosten zoals brandstof, onderhoud, en accesoires  etc de btw terugvorderen .

Uiteraard kan u ook een kilometerregistratie bijhouden van de door uw zakelijk en prive gereden kilometers. U kan dan de btw terugvorderen van de autokosten zie zakelijk gemaakt zijn.