Waar moet ik op letten bij mijn belastingaangifte voor privé en zakelijk gebruik van een YoungTimer?

Indien u als ondernemer besluit om een youngtimer occasion te kopen en deze zakelijk te gaan rijden dient u rekening te houden met de zogenaamde btw correctie. Hierbij maakt de overheid een duidelijk onderscheid in zowel privé-als zakelijke kilometers. Deze regel is in het leven geroepen om uw privé kilometers te kunnen corrigeren in uw aangifte.

  1. Stel een koopt een auto in de "marge regeling" ( in aankoopbedrag geen btw terug te vorderen ). In uw belastingaangifte geeft u dan 1,5% van de oorspronkelijke cataloguswaarde aan als btw correctie.
  2. Stel u koopt een auto in de "btw"regeling ( in aankoopbedrag kan u wel btw terug vorderen ). In uw belastingaangifte geeft u dan 2,7% van de oorspronkelijke cataloguswaarde aan als btw correctie. Als u dit hanteert mag u van alle gemaakte kosten zoals brandstof, onderhoud, en accessoires etc de btw terugvorderen .
Uiteraard kan u ook een kilometerregistratie bijhouden van de door uw zakelijk en privé gereden kilometers. U kan dan de btw terugvorderen van de autokosten die zakelijk gemaakt zijn. 

 

<< Terug naar youngtimers